fbpx

Millal tasub appi palgata agentuur?

Küllap tekib igal ettevõtjal üsna ruttu küsimusi enese turundamise osas. Kommunikatsiooniprotsessid saavad alguse tegelikult juba ettevõtte loomisfaasis – valida tuleb nimi, äkki ka logo, luua veebileht ja/või tekitada kohalolu sotsiaalmeedias. Kuigi võib tunduda, et ideaalne oleks kohe kaasata välist abi, siis palju saab tegelikult ka ise ära teha. Samas kui tunned, et tahaksid oma aega mujale suunata, siis on variant võtta juba algusest enda mõtteid toetama kommunikatsiooniagentuur.

Mõned soovitused, millele võiks mõelda aga enne agentuuri kaasamist:

  • Mis on Sinu eesmärgid?
  • Kuidas näed koostööd ette?
  • Millised on Sinu ootused?
  • Millised on eelarvelised võimalused?
  • Võiksid omada head ettekujutust sellest, milline on Sinu potentsiaalne klient.
  • Kui olemas on ettevõttesisene turundusinimene, siis see ei tähenda, et agentuuriga ei ole sobilik koostööd teha. Hoopis vastupidi – tasub uurida, millised on puudujäägid, mida agentuur hõlpsasti toetada saaks, et üleüldine kuvand paraneks ja sellega laieneksid ka võimalused.
  • Veel võiksid mõelda, millise agentuuriga sobiksid koostööd tegema. Soovitame uurida eelnevalt tehtud töid ja valdkondi, kust on või on olnud koostööpartnereid, et agentuuri võimalustest ettekujutus saada.

Oleme veendunud, et agentuur võiks viia kommunikatsiooni- ja ka turundustegevused uuele tasemele, aga ole valmis ka ise panustama. Meie kogemused on oma valdkonnas küll tipptasemel, ent tähtis on koostöö – Sina tunned oma ettevõtet, töötajaid ja tooteid/teenuseid, agentuur tunneb aga seda ümbritsevat kommunikatsiooni, seega küsi julgelt küsimusi ning võimaldame Sulle ausat vastukaja.

Avalike suhete valdkonnas oleme juhtinud aastaid ainulaadseid kogemusi, mida ei ole võimalik kuskilt kiiresti omandada ning kuigi iga projekt on erinev, siis meediamaastik ei muutu üleöö. Partner võidab ajas, sest detailidega tegelevad spetsialistid ja on nüansse, mille peale on keeruline isegi tulla. Samuti toob agentuur välja detailid, miks teatud lahendus ei pruugi toimida või lisab juurde omapoolsed soovitused. Uue ettevõtte puhul aitab agentuur kuvandit suunata ja kõige sobivam leida, mis vähendab ebalevat, ennast otsivat kommunikatsioonistiili ning mõjub seega enesekindlalt. Siiski pole värsked ettevõtted ainsad, kes võivad kommunikatsiooniteemadel tuge vajada. Pikemalt tegutsenud ettevõtetel on komme jääda vahetevahel kinni turundustegevustesse, mis on kujunenud praktikaks, kuid tegelikult enam vilja ei kanna. Kui tunned end ära või arvad, et Sinu tegemistes võib leiduda mõni pime nurk, siis aitab agentuur need üles otsida ja kui vaja, siis tugevusteks keerata.

Suuremahuline ja kvaliteetne turundus nõuab kindlasti head plaani ning erinevaid spetsialiste, kes on täis tegutsemisindu – agentuuri kasutades ei pea ettevõte mitut tippu palgal hoidma, seega on võimalik säästa ka rahaliselt.

Paneme lisaks südamele, et enda tegevuse edendamiseks võta aega leidmaks sobiv partner, kellest saab strateegiline abikäsi ning hea koostöö nõuab üksteise tundma õppimist ja muidugi usaldamist. Mida kauem agentuuriga koostööd teha, seda tugevamaks kasvab viimane ja sujuvamalt edeneb ühistegevus.

Tea, et võid meile alati kirjutada, kui soovid nõu pidada ja oleme oma kogemustepagasiga Sulle abiks, seda kõigest ühe e-kirja kaugusel 👉 info@kommagentuur.ee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *