fbpx

Miks on ettevõttel vaja meediakoolitust?

Meediakoolitus

Meedia on igal pool meie ümber – ajalehtedest ning -kirjadest liikudes internetti ja sealt edasi majade seintel suurte põlevate ekraanidega ning me oleme sellega nii harjunud, et ilma on imelik. Veel mõned aastad tagasi võis meedia ja ajakirjanduse vahele tõmmata rasvase võrdusmärgi, täna aga tuleb tõde ise üles leida. Meedia meie ümber loob piiramatult võimalusi, aega on ööpäevas aga ainult 24 tundi ja targad on need, kes võtavad agentuuri appi.

Oleme alati arvamusel, et kõike mida päriselt tead ja oskad, peaksid oskama seletada ka kolmeaastasele lapsele nii, et ta saab Sinust aru. Seetõttu on kõige efektiivsem viis meediamaastikuga tutvust teha läbi koolituse, kus kogu teoreetilise seletustöö teeb ära inimene, kes on koos sellega üles kasvanud ja kuulaja ülesandeks jääb vaid küsimusi küsida, praktilisi ülesandeid lahendada. Koolitaja olemasolu ruumis võtab ära metsiku Google kasutamise vajaduse hilisemas õppeprotsessis ja kõik küsimused saavad endale vastuse. Koos ja vaheldumisi teooriat ning praktikat viljeledes saab süsteem kiiremini selgeks, kui seda ise õppides ning mõtle vaid, mida kõike üle jäänud ajaga teha saab.

Peamine soov, miks meediakoolitust planeeritakse on see, et ei jõuta enam kõigega sammu pidada ja soovitakse selgust. Samuti tahab ettevõtte juhtkond tihti teada, mida täpselt eelarvega tehakse ja kuidas see kasumlik on. Omalt poolt lisame alati oma koolitustele juurde näpunäiteid, millised on trended valdkonnas ja kas oleks hea nendega kaasa minna. Lisaboonusena käime läbi pea kõik kasutusel olevad terminid. Näiteks, mis vahe on online ja offline meedial? Lisaks on käibel väga palju lühendeid ja kui kui küsitakse:” Mis viimase kampaania PCA CTA CPC oli?”, siis oskad vastata “Ikka alla ühe euro”.

Kui klient on huvitatud, siis teeme läbi ka intervjuu, kus ettehoiatamata pannakse kaamera käima ja küsitakse kõige ebamugavamaid küsimusi. Hiljem saame tehtut analüüsida ja kõva häälega koos läbi arutleda, kuidas sellistes olukordades külma närvi säilitada ja mida kindlasti öelda ei tohi. Kõnealune harjutus arendab, ent võib tekitada ka tülisid, sest pingesituatsioonides käitume kõik erinevalt.

Ebameeldiv intervjuu

Meediakoolituse peale tasuks mõelda ka siis, kui ettevõtte turundustegevused on suures osas usaldatud agentuuri kätte või kui tahetakse kolleege kursis hoida, miks ja milleks midagi tehakse. Lisaks aitab koolitus termineid lahti seletada ning põhjendab, miks ei ole näiteks mõistlik iga ettevõtte sammu sotsiaalmeedias kajastada.

Koolitusel hallatavad teemad:

  • Mis on meedia ja mis on selle alaliigid?
  • Pressiteadete vajadus ja nende koostamine
  • Sotsiaalmeedia / Facebook ja Instagram
  • Ettevõtte töötajad sotsiaalmeedias
  • Turundus ja reklaam
  • Kriisikommunikatsioon
  • Ebameeldiv intervjuu

Iga koolitus on muidugi enda nägu ja tegu, sest juba inimesed ning ka nende teadmised on erinevad. Seega ei käsitle me igal koolitusel kõiki teemasid, vaid ikka neid, mille järgi vajadus on. Kui tundsid, et just meie saame Sind aidata või arvad, et tiimil oleks vaja teadmisi värskendada, siis ära kõhkle meile kirjutada info@kommagentuur.ee ja kommunikatsioon ei ole enam võõrsõna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *