fbpx

Blogipostitused ettevõtte veebis

Ettevõtte koduleht on justkui virtuaalne visiitkaart, mis peaks koondama nii esmase info kui ka pakkuma midagi lisaks, et järgmiselgi külastusel oleks avastamist. Lisaks kontaktidele võiks seal olla näiteks info toodete-teenuste kohta, muud vajalikud taustadetailid ja muidugi otseviide viide e-poodi, kui üks kodulehe eesmärke on müük.

Ideaalne viis oma virtuaalkodu sisukamaks muuta, on pidada blogi. See on hea koht, kus oma mõtteid, arvamusi ja miks mitte ka nippe tegevusvaldkonna kohta avaldada. Lisaks eelpoolnimetatule aitab blogimine ka ettevõtet kasvatada ja võrgustikku laiendada toetades otsingusüsteeme, mis omakorda võimaldab jõuda uute potentsiaalsete klientideni.

Portaali Hubspot sõnul saavad B2B turundajad, kes peavad ettevõtte lehel veebipäevikut, lausa 67% rohkem müügivihjeid kui need, kes seda ei kasuta. Lisaks sellele mainib portaal, et blogiga veebilehed saavad kuus kuni 55% rohkem külastusi, võrreldes nendega, kes sellise eneseväljendamisega ei tegele.

Millest ja kuidas tasuks kirjutada?

Alati tasub jagada materjali, mis on informatiivne, kasulik ja lisandväärtust pakkuv. Kuna blogimine peaks olema järjepidev, siis enne vastava viite lisamist kodulehele peaks mõtlema läbi, miks seda tehakse ning kuidas on tagatud uue sisu lisamine.

Inimesi huvitavad erinevad asjad – sinu lugu, ettevõtte kujunemise teekond, päevakajalised teemad, valdkonnanipid jne. Valdkondade kajastamisel tasuks meeles pidada seda, et nende postitamissagedus võiks olla vaheldusrikas, et järjest ei tuleks samal ainestikul põhinevat mitut kirjutist.

Kirjakeel peaks olema korrektne, ent samas piisavalt vaba ja mugavalt loetav. Postituste pikkus oleneb muidugi teemast, ent tavaliselt loeb mõttetihedus. Üks hea nipp ideede saamiseks on googeldada valdkonnaga seonduvaid märksõnu, jälgida maailmas toimuvat ning hoida silm peal ka konkurentide tegevusel.

Postituste juures on äärmiselt oluline ka visuaalne pool, ent piltidega ei maksaks liialdada ja nende teksti vahele sättimine peaks sisu toetama, mitte võtma tähelepanu endale.. Sellest, kust leida head pildimaterjali, oleme varasemalt ka oma blogis kirjutanud.  

Oma postitusi saad jagada hiljem näiteks ettevõtte sotsiaalmeedias ja miks mitte viidata nendele ka kirjavahetuses partneritega või vastavates gruppides veebis.

Kui öelda on aga palju, siis võib blogipostitusi käsitleda ka kui sotsiaalmeedia laiendust, mis võimaldab soovitudvaldkonnaga süvitsi minna. Hea nipp on soovitud mõtted sotsiaalmeediasse postitada ja sealt siis inimesi oma veebi edasi lugema suunata. 

Teine võimalus on kirjutisi kajastada uudiskirjades, nii saad need sisukamaks muuta ning sealt samamoodi inimesi oma kodulehele suunata, mis omakorda jällegi liiklust kasvatab.

Veel on tähtis jälgida märksõnu – nii tuleb lugu otsingumootorites kiiremini esile. See tähendab seda, et tuleks analüüsida oma veebilehe stastistikat ning kaardistada just need teemaga haakuvad populaarseid märksõnad, mida siis teksti sisse laduda.

Miks blogi pidamine kasulik on?

Blogimine on suurepärane viis oma veebisaidile liikluse suunamiseks ja SEO toetamiseks. Liikluse suurendamiseks tasub postitusse lisada  kohaseid linke nii enda veebist kui ka viiteid muudele usaldusväärsetele allikatele. Lisaks aitab veebis oma mõtete jagamine jälgijaskonda suurendada, kui avaldad kirjatükke regulaarselt ning inimesi kõnetavatel teemadel – nii võivad tekkida märkamatult püsilugejad, kes juba igakuiselt uut sisu huviga ootavad.

Kui otsustad kord hakata blogi pidama, pea meeles, et järjepidevus on edu võti. Postitused peaksid ilmuma perioodiliselt, ideaalis näiteks korra kuus, iga kahe nädala tagant või selliselt, et jõuad kindlasti värsket materjali nii toota kui ka lisada. Lisaks mõjub ideede kirjapanek ka kliendi jaoks usaldusväärsena, nii näevad nad, et oled aktiivne ning valdkonnateadlik. Kui lülitad sisse ka kommentaarid, saad tekitada vestlust ja ärgitada diskussiooni.

Kui sinu kodulehel veel blogi ei ole, siis loodetavasti said siit häid mõtteid ja kinnitust, miks see ära teha tasuks. Veebipäeviku pidamine annab sulle justkui oma hääle ja on kasulik nii sulle endale, klientidele ning koostööpartneritele, lisaks aitab väljendusviis kaasa rääkida päevakajalistel teemadel. Ega muud siis midagi, kui blogima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *